Keystone logo

Filteri

 • Studije prava
 • Zakon o privatnosti podataka
Polja studija
 • Studije prava (3)
 • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

3 Online Programi u Zakon o privatnosti podataka 2024

  Online Programi u Zakon o privatnosti podataka

  Šta je Zakon o podacima i privatnosti?
  Zakon o podacima i privatnosti odnosi se na nacionalne i međunarodne zakone koji regulišu prikupljanje, skladištenje, upotrebu i otkrivanje ličnih podataka i informacija. Ovi zakoni se razlikuju od zemlje do zemlje, ali obično zahtevaju od preduzeća da dobiju saglasnost od pojedinaca pre prikupljanja ili korišćenja svojih ličnih podataka. U nekim slučajevima od preduzeća se takođe može tražiti da pojedincima omoguće pristup njihovim podacima i da preduzmu korake kako bi ih zaštitili od neovlašćenog korišćenja ili otkrivanja.

  Koje karijere su dostupne u Zakonu o podacima i privatnosti?
  Nekoliko različitih karijera spada pod okrilje zakona o podacima i privatnosti. To uključuje advokate za privatnost podataka koji savetuju preduzeća o usklađenosti sa zakonima o privatnosti podataka; službenici za zaštitu podataka koji razvijaju i primenjuju politike i procedure za zaštitu ličnih podataka; i stručnjaci za bezbednost informacija koji rade na obezbeđivanju digitalnih sistema i sprečavanju neovlašćenog pristupa osetljivim informacijama. Profesionalci sa podacima i zakona o privatnosti stepeni mogu raditi za veliku kompaniju za sprovođenje i održavanje politike zaštite podataka ili unesite advokatsku kancelariju koja namerava da se specijalizuje u slučajevima koji se bave kršenjem podataka i zakona o privatnosti.

  Šta ću studirati tokom stepena prava o podacima i privatnosti?
  Postoje različiti stepeni programi i kursevi opcije na raspolaganju za pojedince zainteresovane za ostvarivanje karijere u podacima i zakonu o privatnosti. Neki mogući stepeni uključuju Bachelor of Science in Computer Science, Master of Information Sistems Securiti, ili Juris Doctor. Kursevi mogu uključivati teme kao što su propisi o zaštiti privatnosti podataka, upravljanje bezbednošću informacija i rudarstvo podatakaianaliza.