Keystone logo

7 Online Programi u Studije Menadžmenta Razvojni menadžment 2024

Filteri

Filteri

 • Studije Menadžmenta
 • Razvojni menadžment
Polja studija
 • Studije Menadžmenta (7)
  • Nazad na glavnu kategoriju
  Lokacije
  Pronađite više lokacija
  Tip stepena
  Trajanje
  Studija tempo
  Jezik
  Jezik
  Format studije

  Online Programi u Studije Menadžmenta Razvojni menadžment

  Šta je upravljanje razvojem?
  Upravljanje razvojem je proces planiranja, usmeravanja i kontrole razvoja proizvoda, usluga ili sistema organizacije. Uključuje koordinaciju i integraciju svih aktivnosti vezanih za razvoj novih ili poboljšanih proizvoda, usluga ili sistema. Cilj upravljanja razvojem je osigurati da se proizvodi, usluge ili sistemi organizacije razviju na blagovremeno i ekonomičan način koji zadovoljava potrebe kupaca ili klijenata organizacije.

  Šta mogu da uradim sa diplomom iz menadžmenta razvoja?
  Postoje mnoge opcije karijere na raspolaganju za one sa diplomom u upravljanju razvojem. Uloge upravljanja razvojem uključuju menadžera projekta, menadžera proizvoda, menadžera programa, poslovnog analitičara i tehničkog pisca. Sa diplomom u upravljanju razvojem, imaćete veštine i znanja neophodna za uspešno planiranje, koordinaciju i nadgledanje razvoja novih proizvoda, usluga ili sistema.

  Zašto studirati razvoj menadžmenta?
  Proučavajući upravljanje razvojem, studenti uče kako uspešno upravljati razvojnim procesom od početka do kraja. Ovo uključuje učenje kako identifikovati potrebe kupaca ili klijenata organizacije, kreirati razvojni plan koji zadovoljava te potrebe i implementirati i pratiti napredak plana. Studiranje upravljanja razvojem takođe može pomoći studentima da razumeju različite faze razvoja proizvoda, od ideje i dizajna do proizvodnje i lansiranja na tržište. Ovo znanje je od suštinskog značaja za one koji žele da rade na upravljanju projektima, upravljanju proizvodima ili pozicijama za upravljanje programom.

  Vrste Development Management stepeni
  Postoje različiti stepeni za upravljanje razvojem dostupni i na dodiplomskom i diplomskom nivou. Ovi programi mogu studentima pružiti veštine i znanja neophodna za karijeru u upravljanju razvojem. Osnovne diplome u upravljanju razvojem obično pokrivaju teme kao što su upravljanje projektima, poslovna administracija i finansije. Diplomirani stepeni u upravljanju razvojem često omogućavaju studentima da se specijalizuju u određenoj oblasti, kao što je razvoj proizvoda, ili poslovna administracija.