Keystone logo

4 Online Programi u Zdravstvena zaštita Mentalno zdravlje Psihologija Porodična psihologija 2024

Filteri

Filteri

  • Zdravstvena zaštita
  • Mentalno zdravlje
  • Psihologija
Polja studija
  • Zdravstvena zaštita (4)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Online Programi u Zdravstvena zaštita Mentalno zdravlje Psihologija Porodična psihologija

Šta je porodična psihologija?
Porodična psihologija je naučna studija porodične dinamike i načina na koje porodice međusobno komuniciraju. Usredsređena je na to kako porodice funkcionišu u smislu njihovih odnosa, komunikacije i ukupne strukture. Porodični psiholozi rade na tome da shvate kako porodice komuniciraju i kako mogu da poboljšaju svoje odnose. Takođe rade na pomoći porodicama u kriznim vremenima, poput razvoda ili smrti. Porodični psiholozi takođe rade sa decom i adolescentima kako bi im pomogli da se nose sa porodičnim pitanjima. Oni mogu da rade sa roditeljima kako bi ih naučili efikasnim veštinama roditeljstva ili pomogli porodicama da se nose sa teškim pitanjima kao što su zloupotreba supstanci ili nasilje u porodici. porodični psiholozi takođe mogu da obezbede terapiju porodicama koje prolaze kroz težak period.

Šta mogu da uradim sa diplomom porodične psihologije?
Diploma porodične psihologije može dovesti do karijere u istraživanju, nastavi ili kliničkoj praksi. Porodični psiholozi mogu da rade u bolnicama, klinikama, privatnim ordinacijama ili istraživačkim laboratorijama. Oni takođe mogu da rade u školama, vladinim agencijama ili organizacijama koje pružaju usluge porodicama. Mnogi porodični psiholozi takođe biraju da se bave karijerom u obrazovanju ili javnoj politici.

Različite vrste stepena
porodične psihologije Diploma porodične psihologije obično će trajati četiri godine da se završi. Tokom studija, ponećete kurseve o temama kao što su porodična dinamika, ljudski razvoj i komunikacija. Takođe ćete imati priliku da učestvujete u stažiranju ili plasmanu na terenu. Za završetak master studija porodične psihologije obično će biti potrebno dve do tri godine. Tokom studija, ići ćete na napredne kurseve o temama kao što su psihopatologija, procena i intervencija. Takođe ćete imati priliku da sprovedete istraživanje i napišete tezu. Doktorska diploma porodične psihologije pripremiće vas za karijeru u istraživanju ili kliničkoj praksi. Tokom studija, ići ćete na napredne kurseve o temama kao što su psihopatologija, procena i intervencija.