Keystone logo

5 Online Programi u Obrazovanje Podučavanje Matematika, inženjerstvo, tehnologija i nauka 2024

Filteri

Filteri

  • Obrazovanje
  • Podučavanje
  • Matematika, inženjerstvo, tehnologija i nauka
Polja studija
  • Obrazovanje (5)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Online Programi u Obrazovanje Podučavanje Matematika, inženjerstvo, tehnologija i nauka

Šta je STEM Edukacija?
STEM obrazovanje je termin koji se koristi za opisivanje nastavnog plana i programa koji se fokusira na predmete iz nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike. Cilj STEM edukacije je priprema učenika za poslove u rastućim oblastima nauke i tehnologije. Očekuje se da će se potražnja za profesionalcima na ovim poljima povećati bržom brzinom od ostalih zanimanja. STEM edukacija može pomoći učenicima da razviju veštine koje su im potrebne da bi bili uspešni u ovim zanimanjima.

Zašto je studiranje STEM Obrazovanja važno?
Postoji mnogo razloga zbog kojih je studiranje STEM obrazovanja važno. Prvo, kao što sam gore napomenuo, sve je veća potražnja za radnicima sa veštinama iz nauke i tehnologije, što znači da postoji i potreba za vaspitačima koji mogu da pripreme studente za STEM karijere. Drugo, STEM obrazovanje može pomoći učenicima da nauče da razmišljaju kritički i rešavaju probleme. Ovo je važna veština na bilo kom polju, ali je posebno važna u nauci i tehnologiji. Učenici koji su u stanju da kritički razmišljaju i rešavaju probleme biće bolje pripremljeni za buduće obrazovanje, bilo u nauci i tehnologiji ili drugim predmetima. Treće, STEM obrazovanje može pomoći učenicima da razviju ljubav prema učenju. STEM subjekti su fascinantni i mogu biti veoma isplativa za studiranje. Kada učenici imaju ljubav prema učenju, veća je verovatno da će biti uspešni u svojim karijerama.


Šta ću studirati tokom diplome STEM obrazovanja?Kursevi koje ponete tokom STEM diplome obrazovanja razlikovaće se u zavisnosti od programa koji odaberete. Međutim, većina programa će zahtevati da pohaрate kurseve iz nauke, tehnologije, inћenjeringa i matematike. Od vas se takođe može zahtevati da ponesite kurseve iz drugih predmeta, kao što su nastava, pedagogija,uprava obrazovanja i drugi predmeti vezani za karijeru u edukaciji.