Keystone logo

3 Online Master Programi u Bioinformatika 2024

Filteri

Filteri

 • Master
 • Nauka o životu
 • Bioinformatika
Polja studija
 • Nauka o životu (3)
  • Nazad na glavnu kategoriju
  Lokacije
  Pronađite više lokacija
  Tip stepena
  Trajanje
  Studija tempo
  Jezik
  Jezik
  Format studije

  Online Master Programi u Bioinformatika

  Магистарски степен дозвољава научнику да студира предмет у дубини у трајању од једне до три године, често блиско сарађујући с професорима. Формат програма може укључивати комбинацију инструкција у учионици, истраживање и лабораторијски рад.

  Шта је Мастер у биоинформатици? Ова дисциплина истражује однос између савремене компјутерске технологије и биолошких наука, што резултира новим увидом у проучавање гена и других система. Студенти обично науче како анализирати ДНК материјал, разбити структуру протеина и разумјети статистичке обрасце. Често се тражи да имају солидну основу у биологији, хемији и математици. Потребне класе могу укључивати напредну биологију, напредну хемију, рачунарске системе и геномику рачунања.

  Појединци обично развијају напредне вештине решавања проблема, као и способност рада са разним рачунарским програмима, вештине на високом нивоу које често захтевају на радном месту. Такође могу побољшати своју способност самосталног рада, вриједну вештину у многим областима живота.

  Трошкови мајстора у биоинформатици зависе од фактора као што је изабрани универзитет, земља студија и количина лабораторијског рада. За више информација, будући ученици треба директно контактирати своју школу од интереса за информације о стипендијама и финансијској помоћи.

  Особа која завршава магистарске студије на овом пољу има много каријерних могућности које су му доступне. Они могу наћи запослење код приватних корпорација и предузетничких компанија, као и са владиним агенцијама и медицинским објектима. На располагању су конкретни називи посла који могу бити биолог, фармацеут, водећи истраживач, хемичар, програмски менаџер, аналитичар података, рачунарски програмер, ИТ аналитичар и производјач производа.

  Програми у овој области се нуде на универзитетима у неколико земаља широм свијета. Оне могу комбиновати онлине учење са традиционалним студијским радионицама. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.