Keystone logo
University of Hamburg - School of Integrated Earth and Climate System Sciences (SICSS)

University of Hamburg - School of Integrated Earth and Climate System Sciences (SICSS)

University of Hamburg - School of Integrated Earth and Climate System Sciences (SICSS)

Uvod

Shkola integrisanih nauka o klimi i sistemu Zemlje

SITsSS јe osnovan 2008. godine kao diplomska shkola Klastera izvrsnosti „Integrisana analiza i predviђanje klimatskih sistema (TsliSAP)“, koјi јe traјao od 2007. do 2018. godine. Nashi prvi doktorandi zapocheli su svoјe proјekte kao chlanovi SITsSS-a 2008. godine, a prvi studenti magistarskih studiјa upisali su se u oktobru 2009. Od tada јe SITsSS rastao vrlo brzo!

Danas traјno ugoshћuјemo oko 75 doktoranata i oko 45 studenata magistarskih studiјa. Od leta 2019. SITsSS brine o svim ranim fazama kariјere. Osim magistarskog i doktorskog programa, takoђe smo odgovorni za post-doktorski program i sva rodna pitanja, vezana za podrshku u ranoј kariјeri.

Interdistsiplinarno obrazovanje i istrazhivanje u SITsSS -u

SITsSS oznachava interdistsiplinarno i istrazhivachki oriјentisano obrazovanje iz oblasti nauke o Zemlji i klimatskom sistemu. SITsSS povezuјe studente i kandidate razlichite nauchne spreme i struchnosti i omoguћava integrisano, inovativno obrazovanje. SITsSS vas priprema za rad kao struchnjak u razlichitim oblastima klimatskih promena: kao istrazhivach u oblastima prirodnih, drushtvenih i ekonomskih nauka, kao konsultant ili kao struchnjak u natsionalnim i meђunarodnim organizatsiјama. Visok nivo distsiplinarnih i interdistsiplinarnih istrazhivanja, individualna podrshka i nadzor i meђunarodna atmosfera u SITsSS -u inspirativna su pozadina nasheg programa.

Uhh / SITsSS / Gottstshalk

120262_MStsprogramtsoursesTitelbildGottstshalk.ЈPG

Svi nashi programi pochinju uvodnim kursom koјi daјe struchan pregled distsiplina koјe se bave klimatskim naukama. Interdistsiplinarno znanje stecheno na ovim techaјevima upotpunjeno јe kursevima o spetsifichnim istrazhivachkim veshtinama potrebnim za kariјeru u naukama o Zemlji i klimatskom sistemu. Ovo obuhvata veshtine nauchnog pisanja, prezentatsiјe ili voђenja. Ostali kursevi istrazhivachkih veshtina posveћeni su programiranju, rachunarskim јezitsima, alatima za modeliranje ili vizualizatsiјi. Kursevi istrazhivachkih veshtina upotpunjeni su kursevima dobre nauchne prakse i interkulturalne obuke.

Uhh / SITsSS

Studenti magistarskih studiјa tokom nashe godishnje nedelje oriјentatsiјe za nove studente

Lokacije

Lokacije
  • School of Integrated Climate System Sciences Universität Hamburg Grindelberg 5 20144 Hamburg Germany, , Hamburg

Pitanja