Keystone logo
© Unica
Université Côte d’Azur (UniCA)

Université Côte d’Azur (UniCA)

Université Côte d’Azur (UniCA)

Uvod

Университе Цоте д'Азур је недавно креирана група високошколских установа на француској ривијери која окупља главне учеснике у високом образовању и истраживању у региону. Университе Цоте д'Азур има за циљ развити нови, модел 21. века за француске универзитете, на основу нових интеракција између дисциплина, новог облика координације између истраживања, наставе и иновација и јаких партнерстава са приватним сектором и локалним властима. У јануару 2016. Университе Цоте д'Азур освојио је престижну награду "ИДЕКС" од француске владе за свој УЦАЈЕДИ пројекат, постављајући га међу првих десет свјетских класа свеобухватних универзитета у Француској.

Универзитет 21. века

Университе Цоте д'Азур чине 13 изванредних институција, радећи заједно као ЈЕДНОГ УНИВЕРЗИТЕТА. Ми се оспоравамо на све начине. Разбијамо баријере у готово сваком пољу. Ми прелазимо границе. Ми тражимо најбоље од свих нас, најбоље од вас, да учинимо наш свет бољи.

Обим УЦА тако окупља све јавне и приватне субјекте високог образовања и истраживања, добро познате и видљиве на међународној сцени, који су присутни на Азурној обали. Иновативни карактер његових карактеристичних сарадничких пракси створиће самоорганизирајуће услове за изврсност; покренуће настанак будуће науке, обуке и иновација.

 • Универзитет Нице Сопхиа Антиполис (УНС), истраживачки интензиван, присутан на свим међународним ранг листама;
 • Два национална истраживачка тела: ЦНРС и Инриа, мултидисциплинарна и симболична у дигиталним наукама;
 • Још једна звезда која се придружује UniCA кластеру је Опсерваторија Азурне обале (ОЦА). Са око 450 запослених на четири локације (Монт Грос и Валросе у Ници, Софија Антиполис и Опсерваторија Плато де Цалерн). Дизајниран од стране Чарлса Гарнијеа, ОЦА има изванредно архитектонско и научно наслеђе, али далеко од гледања у прошлост, остаје међународно признати центар за истраживање наука о Земљи и астрономије са прецизном механиком, рачунарским центрима високих перформанси и виртуелним опсерваторијама.
 • Центар Хоспиталиер Университаире (ЦХУ) из Ница, водећег националног центра за симулацију и иновације у хематологији, биолошким ресурсима и терапијама које базичне научнике постављају заједно са медицинским истраживачима и инжењерима;
 • ЕДХЕЦ и СКЕМА, две изузетне пословне школе присутне на свим међународним ранг листама; присуство две пословне школе, које су присутне на свјетским ранг листама, доводи до пројекта, поред својих истраживања и обука, културу осигурања квалитета
 • Конзорцијум од шест уметничких школа, активних на међународној сцени, који се састоји од објеката светске класе, представља гаранцију оригиналности наше визије и подстиче креативност нашег приступа. Све у свему, сваки од играча доноси јединствени допринос са високом доданом вредношћу и новом димензијом.
 • Центар Натионал де Цреатион Мусицале, један је од шест националних центара француског музичког стваралаштва. Његова мисија је ширење и промовисање репертоара савремене музике применом својих активности углавном на четири осовине: продукција, емитовање, обука и истраживање.
 • Ецоле Натионале Супериеуре д'Арт Вилла Арсон, то је јединствена национална институција посвећена савременој уметности. У јединственом простору уједињује се школа уметности, уметнички центар, резиденција уметника и специјализована библиотека. Зграда је наведена у Патримоине ду КСКСе сиецле
 • Школа одрживог дизајна (СДС), која обликује будућност, са одговорним фокусом на 4 стуба одрживог развоја кроз нове и креативне методе учења у партнерству са индустријом.
 • Ецоле Супериеуре де Дансе де Цаннес Роселла Хигхтовер, од оснивања 1961. године Ецоле Супериеуре де Дансе де Цаннес Роселла Хигхтовер постала је једна од светских премијера професионалних плесних школа у погледу класичног балета, савременог плеса и јазз тренинга. Партнерства ЕСДЦ-а са професионалним плесним компанијама, међу којима су Лес Баллетс де Монте-Царло, или међународна такмичења као Ле Прик де Лаусанне.
 • Национални конзерваторијум у Раионнемент Регионал де Нице (ЦНРР). Од 1957. године, Конзерваторија је послужила више од 50 000 студената из преко 50 различитих земаља и поздравила је низ сјајних музичара, било као студенте или као наставнике из читавог свијета.


UniCA -ине амбиције

Истраживање, креирање, иновирање

Университе Цоте д'Азур је основан 2015. године, да оживи колективну амбицију главних играча у високом образовању и истраживању на Француској ривијери. Као кластер високог образовања који укључује велики истраживачки универзитет, више врхунских истраживачких агенција и лабораторија, елитне пословне школе и групу међународно познатих школа уметности и дизајна, UniCA је у доброј позицији да пружи мултидисциплинарна, креативна решења за сложене изазове коју представља свет који се брзо мења.

Изградња богате историје француске ривијере као центра уметничких и технолошких иновација и као дом највећег технолошког парка у Европи (Сопхиа Антиполис), наша визија заснива се на научној и образовној изврсности, снажном међународном фокусу, дубоким везама са локалним индустријских и владиних партнера, и одлучно трансдисциплинарност. Наши истраживачки и едукативни програми су плод декомпартментализованих интеракција између дисциплина, укључивање људских, уметничких и менаџерских димензија у наше пројекте, и ригорозна основа заснована на квантитативним, дигиталним и приступима заснованим на подацима.

Као признање за нашу амбициозну агенду и научну изврсност, UniCA је у јануару 2016. године добила престижну награду „ИДЕКС“ (Иницијатива за изврсност) од стране француске владе, чиме је UniCA сврстала међу малу групу француских универзитета високог профила светске класе и пружајући задужбину која ће нам помоћи да постигнемо наш циљ трансформације нашег универзитета и нашег региона. Такође смо недавно освојили низ других великих националних награда за подршку нашим активностима, посебно у континуираном образовању, додипломском и постдипломском образовању и предузетништву.

Са преко 20% нашег факултета и студената који долазе из иностранства, UniCA је снажно окренута ка спољном свету, аспект који се стално појачава стварањем елитних међународних партнерстава и развојем нових међународних образовних програма који ће се у потпуности предавати у Енглески језик. Створене су и нове услуге које помажу у привлачењу међународних истраживача и студената и омогућавају им да се населе у региону, као и да помогну универзитетским факултетима да објаве своја истраживања у врхунским међународним часописима.

UniCA такође ради на развоју предузетничких и пословних вештина међу својим истраживачима и студентима. Бројни нови програми имају за циљ да инспиришу предузетнички дух код ученика на свим нивоима и да им дају алате потребне да остваре своје снове. Универзитетски истраживачи и идеје су такође у срцу многих компанија у региону, било да су засноване на универзитетским истраживањима или их је основао члан универзитета.

Коначно, UniCA настоји да буде катализатор који ће трансформисати регион Азурне обале, доприносећи његовом расту кроз пружање решења за пословне проблеме кроз консултантске активности, континуирану едукацију и лиценцирање открића новим и постојећим компанијама. Константна размена идеја између универзитета и региона је важан допринос његовом расту и успеху. Велики део водећих UniCA истраживања може се превести у решења, производе и компаније које ће користити и друштву и привреди.

Stipendije i finansiranje

IDEKS stipendiјe za meђunarodne magistarske programe

Svake godine Universite Tsote d'Azur dodeljuјe 10 Idek stipendiјa naјboljim kandidatima za master studiјe. Primaotsi ovih stipendiјa za izvrsnost biћe osloboђeni plaћanja shkolarine i dobiћe stipendiјu od 5.000 evra.

Da bi ispunili uslove, studenti ћe morati da se priјave na јedan od meђunarodnih programa Universite Tso te d'Azur navedenih u nastavku:

 • Evropski magistar molekularne patologiјe
 • Mr Biobanke i upravljanje slozhenim podatsima
 • Mr Nauka o podatsima i veshtachka inteligentsiјa
 • MSts Biotsontrol reshenje za zdravlje biljaka
 • MSts Modeliranje neuronskih i kognitivnih sistema
 • MSts Upravljanje opasnostima po zhivotnu sredinu i rizitsima
 • MSts muzichko bodovanje za vizuelne mediјe i dizaјn zvuka
 • MSts Menadžment industriјe ukusa i mirisa
 • MSts MARRES, nauka o okeanu, ochuvanje i inovatsiјe (nauka i drushtvo)
 • MSts SMART-EDTETsh

Program stipendiјa Frantse Ektsellentse Europa

Meђunarodni studenti iz 26 evropskih zemalja mogu dobiti stipendiјu Frantse Ektsellentse Europa za postdiplomske studiјe na Universite Tsote d' Azur u traјanju od maksimalno 12 mesetsi (M2) i 24 mesetsa (M1).

EIFFEL stipendiјski program izvrsnosti

Program Eiffel Stsholarship program јe alat koјi јe razvilo Ministarstvo spoljnih poslova kako bi omoguћilo frantsuskim visokoshkolskim ustanovama da privuku naјbolje strane studente na postdiplomske programe na nivou master i doktorskih studiјa.

Rangiranje

Universite Tsote d'Azur јe dobio oznaku "Idek" od strane frantsuske vlade, kao deo 10 naјboljih univerziteta u Frantsuskoј sa intenzivnim istrazhivachkim radom. Meђunarodni MSts. programi su osmishljeni u ovom okviru.

Lokacije

 • Nice

  28 Avenue de Valrose, 06103, Nice

 • Cannes

  230 Av. Francis Tonner, 06150, Cannes

  • Grasse

   4, traverse Dupont, 06130, Grasse

   • Biot

    ISA INSTITUTE 400 route des chappes, 06903, Biot

    • Pisa

     Pisa, Италија

    • Nice

     Avenue Valrose, 06000, Nice

     Pitanja