Keystone logo
ESCP Business School

ESCP Business School

ESCP Business School

Uvod

Osnovan 1819. godine, ESCP Business School proizveo je generacije lidera i preduzetnika. Sa svojih šest urbanih kampusa u Berlinu, Londonu, Madridu, Parizu, Torinu i Varšavi, zaista evropski identitet ESCP-a omogućava mu da ponudi jedinstveni multikulturalni stil obrazovanja u oblasti poslovanja i globalni pogled na pitanja međunarodnog menadžmenta. Svake godine, ESCP pozdravlja preko 6.000 studenata i 5.000 rukovodioci iz više od 120 različitih zemalja, pružajući im sveobuhvatnu ponudu kurseva menadžmenta i specijalizovanih programa (Bachelor, Master, Ekecutive MBA, PhD i Ekecutive Education). vvv.escp.eu - Pratite nas na Tvitter @ESCPeurope

Istorija

Iako seESCP Business School brend razvijao tokom skoro 200 godina istorije, uvek je ostao lojalan svoja prva tri slova. Počevši od 1819. godine pod imenom Ecole Spéciale de Commerce et d'Industrie i ubrzo nakon preimenovan u Ecole Superieure de Commerce, razvio se u ESCP pedeset godina kasnije 1869. godine. Nakon spajanja sa sestrinskom školom, Evropskom školom za menadžment (EAP), 1999. godine škola se oko jedne decenije zvala ESCP-EAP. Konačno, 2009. godine ime škole pretvorilo se u ESCP Evropu, čineći eksplicitno pozivanje na njeno evropsko nasleđe i pozicioniranje.

Međunarodni obimESCP Business School je vidljiv od svog ranog uzrasta. Već klasa 1824 broje 30% međunarodnih studenata sa 15 različitih nacionalnosti, među njima sedam španskih, pet Brazilaca, pet holandskih, četiri Nemaca i dva Amerikanca.

Jezičko obrazovanje bilo je suštinski deo njegovog prvog nastavnog plana i programa koji je, pored francuske gramatike, uključivao i kurseve engleskog, nemačkog i španskog jezika. Od 1825. godine na ESCP je predavalo ukupno deset jezika i studenti su morali da studiraju najmanje tri od njih.
Oko jednog i po veka kasnije, ESCP je ponovo bio pionir stvaranjem poslovne škole sa više kampusa. Da bi se odazvali Evropskom pozivu Škole, otvoreni su kampusi u Nemačkoj i Ujedinjenom Kraljevstvu 1973, zatim Španija 1988, Italija 2004. godine, i Varšava 2015. godine. U kontekstu sve globalizovanijeg sveta,ESCP Business School današnja ambicija je da obučava istinski evropske menadžere negovanjem veze između humanističkih vrednosti i obrazovanja za upravljanje. ESCP postaje istinita evropska škola otvorena za svet.

Izdvajamo 21. veka

 • 2001: Master program menadžmenta ESCP je potvrđen od strane Citi Universiti London koji daje studentima mogućnost da dobiju evropsku magistar u menadžmentu.
 • 2002:ESCP Business School je akreditovan od strane Udruženja za Advance Collegiate Schools of Business (AACSB), što ga čini jednim od prvih poslovnih škola sa Triple Crovn akreditacije: AACSB, Ekuis, i AMBA.
 • 2004: Peti kampus u Torinu, Italija je osnovana. Studenti master u menadžmentu mogu dobiti italijanski diplomu Laurea Magistrale, potvrđen od strane Univerziteta u Torinu.
 • 2005: Škola inaugurira svoj londonski kampus nakon preseljenja iz Oksforda. ESCP sada ima urbane kampuse u pet glavnih evropskih gradova: Parizu, Londonu, Berlinu, Madridu i Torinu.
 • 2007: Program master menadžmenta priznaje Univerzitet Carlos III u Madridu, a studenti mogu steći španski stepen magistra Europeo en Administracija i Direccion de Empresas. ESCP je u stanju da dodeli nacionalnu diplomu u svakoj od svojih pet zemalja implantacije.
 • 2015: Škola uspostavlja svoj šesti evropski kampus preko strateškog saveza sa sedištem u Varšavi Kozminski Univerziteta, jedina poslovna škola u centralnoj i istočnoj Evropi sa trostrukom akreditacijom (AACSB, Ekuis, AMBA).
 • 2016: Pariški kampus proteže se na Montparnasse okrug (Pariz leva obala), da razvije aktivnosti izvršnog obrazovanja i podrži razvoj i rast škole.
 • 2018:ESCP Business School postaje autonomna od Regionalne privredne komore i industrije Pariz Ile-de-France, koja je sada većinski akcionar škole.

Misija

„MisijaESCP Business Schoolje da inspiriše i obrazuje sutrašnje poslovne lidere.“

Naše uverenje je da će sutrašnji poslovni lideri morati da budu međunarodni, digitalni i međukulturno efikasni. Naš pristup obrazovanju i organizacionoj strukturi to odražava, sa jakim međunarodnim programima koje pruža integrisani (panevropski) fakultet preko kampusa na svakom od glavnih evropskih tržišta.

Mi unapređujemo ovu misiju kroz naš jedinstveni pristup međunarodnom obrazovanju i istraživanju menadžmenta, koji promoviše transnacionalno iskustvo, saradnju i učenje u panevropskom okviru.

Škola je 2015. godine formalizovala jedinstveni pristup i perspektivu pod akronimom C4B: Kulture za (4) Biznis. Ovo nastavlja da vodi naš rad i sada je ugrađeno u novi Strateški plan za period 2018-2022.

Naša vizija

(Šta i gde želimo da budemo do 2022. godine)

„U KSNUMKS-u, ESCP će biti prepoznat širom sveta kao vodeća evropska poslovna škola za međunarodno fokusirano obrazovanje menadžmenta.Naša vizija podrazumeva

 • proizvodnju i širenje istraživanja svetske klase u međunarodnom/uporednom upravljanju koje oblikuje način na koji organizacije i lideri razmišljaju i ponašaju;

 • proizvodnju kulturno i digitalno pametnih diplomaca opremljenih da oblikuju i povezuju sutrašnje poslovne svetove;

 • smisleno angažovanje sa biznisom, bivšim studentima i vladom radi podsticanja napretka u međunarodnoj praksi upravljanja i međukulturnim odnosima;

 • iskorišćavanje različitosti u svim njegovim oblicima kao izvor inovacija, snage i liderstva

Karakteristike kampusa

Kljuchne chinjenitse

 • 6 kampusa: Berlin, London, Madrid,
  Parizu, Torinu i Varshavi
 • 130 akademskih saveza u Evropi i svetu
 • Trostruka akreditatsiјa: AATsSB - EKUIS - AMBA
 • Redovno se svrstava meђu naјbolje svetske poslovne shkole
 • Evropsko upravljanje koјe predstavlja duboki evropski identitet Shkole

  Akreditacije

  Akreditacija EFMD EquisAkreditacija AACSB

  Lokacije

  • Spain Online

   Spain Online, Шпанија

  • Madrid

   c/ Arroyofresno, 1 28035 - Madrid Spain, , Madrid

   Pitanja