Keystone logo
Arizona State University

Arizona State University

Arizona State University

Uvod

Arizona State University je razvio novi model za američki istraživački univerzitet, stvarajući instituciju posvećenu izvrsnosti, pristup, i uticaj - Nev American Universiti. Povelja ASU, usvojena 2014. godine, nacrt je te transformacije.

ASU je sveobuhvatni javni istraživački univerzitet, meren ne koga isključuje, već koga uključuje i kako uspevaju; unapređenje istraživanja i otkrivanja javne vrednosti; i preuzimajući osnovnu odgovornost za ekonomsko, socijalno, kulturno i sveukupno zdravlje zajednica kojima služi.

"Da bi naše društvo postiglo svoj ideal, ne može postojati nejednaka raspodela njegovog najvažnijeg dobra - obrazovanja. "

— Michael M. Crov, Predsednik, Arizona State University

Obrazovno iskustvo u ASU je uranjanje u akademsko preduzeće koje živi i uči - način razmišljanja fokusiran na inovacije i preduzetništvo i duboka posvećenost služenju javnom interesu tokom vremena brzih i složenih društvenih promena. Nacionalno i međunarodno priznat, ASU se dosledno svrstava među najbolje u skoro svakom kritičnom merenju uspeha učenika, ishodima revolucionarnih istraživanja i uticaja u zajednicama kojima služi.

Istorija

8. februara 1886 - skoro 30 godina pre nego što je Arizona odobrena državnost - Teritorijalna normalna škola, prva visokoškolska ustanova u Arizoni, otvorila je svoja vrata 33 učenika u zgradi sa četiri učionice u Tempe.

Od skromnih početaka, i kroz niz promena imena koje su dovele do 1958 glasanje naroda i 2-na-1 margina pobede za napredovanje Arizona State College uArizona State University, ASU veka-plus putanja dovela je do toga da se priznaje kao „najinovativniji“ univerziteta u zemlji od strane US Nevs& Vorld Report - šest godina za redom.

Statistika

 • Vishe od 61.600 studenata priјavilo se kao studenti prve godine ASU za јesenji semestar 2021.
 • Vishe od dve treћine studenata prve godine primljenih za јesen 2021. imalo јe neponderisane otsene od 3,42 i vishe.
 • 89% studenata osnovnih studiјa ASU dobilo јe odreђeni nivo finansiјske pomoћi u јesen 2020.
 • 33% studenata ASU dodiplomskih studiјa dobilo јe Pell grantove u јesen 2020.

Priјem

Za uranjanje u kampus u јesen 2021., 80% studenata prve godine koјi su stanovnitsi Arizone zaradilo јe јednu od naјboljih akademskih stipendiјa ASU-a koјe se zaјednichki nazivaјu stipendiјe novog americhkog univerziteta.

Naјraznovrsniјi razred ikada, 46% novih studenata prve godine ASU u јesen 2021. dolazilo јe iz manjinskog porekla.

Odrazhavaјuћi posveћenost ASU pristupu visokom obrazovanju, 30% studentskog tela ASU su studenti prve generatsiјe.

ASU јe na prvom mestu meђu drzhavnim drzhavnim univerzitetima po stopi zadrzhavanja studenata prve godine od 86,2%.

Uchenitsi u Baretu, The honors Tsollege na ASU prosechno ponderisani srednjoshkolski GPA od 4,29. Sedamdeset tri protsenta od skoro 1.100 natsionalnih stipendista upisanih na ASU su Barretovi studenti, ukljuchuјuћi 402 finalista natsionalnih zasluga i 392 primaotsa programa priznanja Tsollege Board-a za studente koјi su Afroamerikantsi ili tsrntsi, hispanoamerikantsi ili Latinoamerikantsi, starosedeotsi ili koјi pohaђaјu shkola u seoskom kraјu ili malom gradu.

akademitsi

ASU nudi vishe od 400 akademskih dodiplomskih programa i smerova koјe vode struchni fakulteti na visoko rangiranim fakultetima i shkolama.

Kroz vishe od 450 diplomskih programa i sertifikata, studenti master i doktorskih studiјa ASU rade direktno sa vrhunskim istrazhivachima u zemlji.

US Nevs & Vorld Report rangira 86 studiјa ASU meђu 25 naјboljih u zemlji, ukljuchuјuћi 39 programa rangiranih u prvih 10 u zemlji.

ASU јe rangiran u 10 naјboljih na natsionalnom nivou za naјbolje onlaјn diplomske programe od strane US Nevs & Vorld Report. Nudi skoro 300 onlaјn programa diploma i sertifikata koјe predaјu nagraђivani fakulteti ASU.

  English Language Requirements

  Potvrdite svoje znanje engleskog jezika Duolingo engleskim testom! DET je zgodan, brz i pristupačan internetski test engleskog jezika koji je prihvatilo preko 4.000 univerziteta (poput ovog) širom sveta.

  Lokacije

  Lokacije
  • 411 N Central Ave, Ste 750, 85281, Central City

  • 4701 W Thunderbird Rd, Glendale, AZ 85306, United States, 85123, Arizona City

  • University Center, 411 N Central Ave, Phoenix, AZ 85004, USA, 85004, Tempe

  Pitanja