Keystone logo

0 Online Programi u Žurnalistika i Masovne komunikacije Novinarstvo Fotonovinarstvo 2024

Filteri

Filteri

 • Žurnalistika i Masovne komunikacije
 • Novinarstvo
Polja studija
 • Žurnalistika i Masovne komunikacije (0)
  • Nazad na glavnu kategoriju
  Lokacije
  Pronađite više lokacija
  Tip stepena
  Trajanje
  Studija tempo
  Jezik
  Jezik
  Format studije

  Nijedan program ne ispunjava vaše kriterijume pretrage. Molimo vas da oplemenite svoje filtere.

  Clear filters

  Popular education type

  Online Programi u Žurnalistika i Masovne komunikacije Novinarstvo Fotonovinarstvo

  Šta je fotoreporter?
  Fotoreporterizam je vrsta novinarstva koja se fokusira na pričanje priča kroz slike. Fotoreporteri hvataju trenutke u vremenu koji bi inače mogli da proizašle nezapaženo, a svoje fotografije koriste da pomognu u pričama o ljudima i događajima koje pokrivaju. Ponekad Fotoreporteri rade u opasnim ili teškim situacijama kako bi dobili najbolje moguće slike.

  Šta mogu da uradim sa diplomom fotoreportera?
  Diploma iz fotoreporterstva može dovesti do karijere profesionalnog fotografa ili fotoreportera. Fotoreporteri često rade za novine, časopise ili novinske kuće na mreži. Oni takođe mogu raditi slobodni, pružajući svoje usluge više klijenata. Neki fotoreporteri takođe predaju fotografiju ili se bave drugim srodnim karijerama kao što su grafički dizajn ili web razvoj.

  Zašto proučavati Fotoreporterstvo?
  Fotožurnalizam je važno polje proučavanja jer studentima pruža jedinstvene veštine i znanja da nastave karijeru u novinarstvu i dele priče i snimaju trenutke u vremenu putem slika. Fotoreporteri mogu da koriste svoje slike da pomognu u podizanju svesti o važnim pitanjima i da daju glas ljudima i događajima koje pokrivaju. Fotožurnalizam može biti zahtevno polje i zahteva veliku veštinu i posvećenost da bi se proizveo kvalitetan rad. Međutim, nagrade za karijeru u fotoreporterstvu su odlične. Fotoreporteri mogu imati priliku da putuju na zanimljiva mesta, upoznaju zanimljive ljude i pričaju važne priče

  Vrste stepena fotoreporterstva
  Postoji veliki broj različitih vrsta stepena fotoreporterstva. Diplomski programi saradnika u fotoreporterstvu obično trebaju dve godine da se završe, dok programi diplome neženje mogu da potraju četiri godine. Neke škole takođe nude programe magistarskih studija u fotoreporterstvu. Ovi napredni programi obično traju dve godine da se završe i mogu zahtevati od studenata da završe projekat teze.

  Programi fotožurnalizma obično pokrivaju teme kao što su fotografija, uređivanje fotografija i digitalno snimanje. Studenti takođe uče o istoriji fotoreportera i etičkim pitanjima uključenim u ovu vrstu rada.