Keystone logo
Уједињено Краљевство

Studija Online u Уједињено Краљевство 2024

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  628
 • Udeo komunalnih usluga

  83
 • Internet pretplata

  35
 • Lokalni prevoz

  79

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  8
 • Bioskopska karta

  12
 • Pinta lokalnog piva

  5

Zahtevi za vizu

Studentska viza nivoa 4 (opšta) zamenjena je takozvanom „Studentskom rutom“. Studentska ruta je nova studentska viza u Velikoj Britaniji, koja će biti dostupna i državljanima EEA, kojima pre Brekita nije bila potrebna viza za studiranje u Velikoj Britaniji.

Studentska ruta (starost 18+)

Dečja studentska ruta (uzrasta 4 - 17 godina, koja je zamenila dečju studentsku vizu nivoa 4)

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Studentska ruta

Cena i valuta

GBP 348

Trenutne naknade za studentske vize u Velikoj Britaniji su:

 • £348 ako se prijavljujete izvan Velike Britanije.
 • £475 ako se prijavite za produženje ili prelazak na studentsku vizu iz Velike Britanije.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Svako ko uđe u zemlju na studije mora da podnese zahtev za studentsku vizu ako uđe posle 1. januara 2021. Ovo uključuje državljane EU/EEA kojima ranije nije bila potrebna viza za ulazak u Veliku Britaniju za studije. Moraćete da dostignete 70 bodova na sistemu zasnovanom na bodovima, koji meri da li ispunjavate uslove za studiranje u Velikoj Britaniji. Ovo uključuje:

 • Da li ste primljeni u odobrenu instituciju?
 • Da li imate finansijska sredstva za finansiranje boravka u Velikoj Britaniji?
 • Da li ste vešt na engleskom?
 • Da li vaš kurs ispunjava uslove kursa?

Oni koji završe britansku obrazovnu ustanovu do i posle leta 2021. moći će da se prijave za postdiplomsku vizu, omogućavajući im da rad/traže posao u Velikoj Britaniji do 2 godine.

Gde možete napraviti aplikaciju?

Centar za podnošenje zahtjeva za vizu u Velikoj Britanija/Online

Možete se prijaviti za studentsku vizu u Velikoj Britaniji u centru za podnošenje zahteva za vizu u Velikoj Britaniji u vašoj zemlji. Spisak centara za podnošenje zahteva za vize u Velikoj Britaniji širom sveta možete pronaći ovde: https://www.gov.uk/find-a-visa-application-centre.

Takođe se možete prijaviti za britansku studentsku vizu putem interneta putem veb stranice Vize za vize i imigracione službe u Velikoj Britaniji. Možete početi ovde: https://apply-to-visit-or-stay-in-the-uk.homeoffice.gov.uk/sort/country-nationality?p=student_out_uk

Sajt:https://www.gov.uk/find-a-visa-application-centre

Kako napraviti aplikaciju?

Da biste dobili studentsku vizu u Velikoj Britaniji, prvo ćete morati da budete prihvaćeni na kurs. Za većinu kurseva, takođe ćete morati da dokažete da razumete engleski na traženom nivou.

Proces podnošenja zahteva za studentsku vizu u Velikoj Britaniji malo se razlikuje u zavisnosti od vrste studentske vize za koju se prijavljujete.

Za vašu molbu za studentsku vizu u Velikoj Britaniji moraćete da navedete sledeće:

 • pasoš ili putna karta
 • dokaz da možete pokriti troškove kursa i života
 • dokaz o saglasnosti roditelja ili staratelja ako ste mlađi od 18 godina
 • dokaz o prihvatanju na vašem kursu
 • dokaz o plaćanju zdravstvene doplate

U zavisnosti od zemlje porekla, možda ćete morati da napravite i test tuberkuloze.

Kada stignete u Veliku Britaniju, možda ćete morati da registrujete studentsku vizu u Velikoj Britaniji kod policije. Trebalo bi da dobijete informacije o tome da li treba da se registrujete na nalepnici ili u pismu britanske studentske vize ili u pismu od UK Home Office. Takođe ćete morati da podnesete zahtev za biometrijsku dozvolu boravka ako boravite u Velikoj Britaniji duže od 6 meseci.

Kada treba da se prijavite?

Možete se prijaviti za studentsku vizu do 6 meseci pre početka kurseva. Vremena obrade studentskih viza u Velikoj Britaniji variraju u zavisnosti od mesta gde se prijavljujete, ali generalno ćete dobiti odluku u roku od 3 nedelje ako se prijavljujete izvan Velike Britanije i u roku od 8 nedelja ako se prijavljujete u Velikoj Britaniji.

Dužina opšte studentske vize zavisi od trajanja vašeg kursa i možete se prijaviti za produženje ako želite da ostanete u Velikoj Britaniji da biste radili ili nastavili dalje studije. Dečija studentska viza važi za dužinu kursa, do najviše 6 godina, i može se produžiti. Dužina kratkoročne studentske vize ne može preći dužinu vašeg kursa i ne može se produžiti.

Vreme obrade

3 Weeks

Mogućnosti za rad

Međunarodnim studentima je dozvoljeno da rade sa studiranjem u Velikoj Britaniji, pod određenim uslovima. Vrsta posla koji možete da uradite zavisiće od toga šta studirate i da li ćete raditi tokom školskog mandata ili tokom pauze.

Sati nedeljno

0

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Glavni razlozi odbijanja studentskih viza su:

 1. Nedostaju ili netačni dokumenti;
 2. Neispunjavanje finansijskih zahteva;
 3. Pogrešan format dokumenta.