Keystone logo

0 Online Programi u Nauka o životu Botanika 2024

Filteri

Filteri

  • Nauka o životu
Polja studija
  • Nauka o životu (0)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Nijedan program ne ispunjava vaše kriterijume pretrage. Molimo vas da oplemenite svoje filtere.

Clear filters

Online Programi u Nauka o životu Botanika

Šta je botanika?
Botanika je proučavanje biljaka. To uključuje ispitivanje biljnog života i klasifikaciju biljaka. Botaničari proučavaju strukturu, funkciju, rast i razvoj biljaka. Takođe istražuju kako biljke stupaju u interakciju sa svojom okolinom i kako ih ljudi koriste.

Šta mogu da uradim sa diplomom iz botanike?
Diploma botanike može dovesti do karijere u velikom broju različitih oblasti, uključujući poljoprivredu, hortikulturu, šumarstvo i nauku o životnoj sredini. Botaničari mogu naći posao u vladinim agencijama, privatnim kompanijama ili istraživačkim institucijama. Takođe mogu raditi kao nezavisni konsultanti.

Zašto je proučavanje botanike važno?
Botanika je važna jer nam pomaže da razumemo prirodni svet i biljke na koje se oslanjamo za hranu, lekove i druge proizvode. Botaničari proučavaju kako biljke rastu i razvijaju se, što nam može pomoći da poboljšamo prinose useva, razvijemo nove lekove i pronađemo načine za očuvanje ugroženih biljnih vrsta. Botanika nam takođe pomaže da razumemo evoluciju biljaka i ulogu koju oni igraju u ekosistemima.

Koji stepeni su dostupni u botanici?
Postoji veliki broj različitih vrsta botanike stepeni dostupan na dodiplomskim i diplomskim nivoima. Dodiplomski programi obično nude diplomirani nauka (BS) u botanici, dok diplomski programi mogu ponuditi magistra nauka (MS) ili doktora filozofije (Ph.D.) u botanici. Programi se razlikuju u fokusu, ali svi studentima pružaju sveobuhvatno obrazovanje iz biljne biologije.

Šta ću studirati tokom diplome botanike?
Tokom botaničkog studijskog programa, studenti će pohađati kurseve iz fiziologije biljaka, ekologije, taksonomije i evolucije. Takođe će dobiti obuku iz terenskog rada i laboratorijskih istraživanja. Studenti mogu imati priliku da učestvuju u stažiranju ili nezavisnim istraživačkim projektima.