Keystone logo
Kontaktirajte škole direktno - Uporedite višestruki Online Programi u Botanika 2024

Online Programi u Botanika 2024

Pregled

Šta je botanika?
Botanika je proučavanje biljaka. To uključuje ispitivanje biljnog života i klasifikaciju biljaka. Botaničari proučavaju strukturu, funkciju, rast i razvoj biljaka. Takođe istražuju kako biljke stupaju u interakciju sa svojom okolinom i kako ih ljudi koriste.

Šta mogu da uradim sa diplomom iz botanike?
Diploma botanike može dovesti do karijere u velikom broju različitih oblasti, uključujući poljoprivredu, hortikulturu, šumarstvo i nauku o životnoj sredini. Botaničari mogu naći posao u vladinim agencijama, privatnim kompanijama ili istraživačkim institucijama. Takođe mogu raditi kao nezavisni konsultanti.

Zašto je proučavanje botanike važno?
Botanika je važna jer nam pomaže da razumemo prirodni svet i biljke na koje se oslanjamo za hranu, lekove i druge proizvode. Botaničari proučavaju kako biljke rastu i razvijaju se, što nam može pomoći da poboljšamo prinose useva, razvijemo nove lekove i pronađemo načine za očuvanje ugroženih biljnih vrsta. Botanika nam takođe pomaže da razumemo evoluciju biljaka i ulogu koju oni igraju u ekosistemima.

Koji stepeni su dostupni u botanici?
Postoji veliki broj različitih vrsta botanike stepeni dostupan na dodiplomskim i diplomskim nivoima. Dodiplomski programi obično nude diplomirani nauka (BS) u botanici, dok diplomski programi mogu ponuditi magistra nauka (MS) ili doktora filozofije (Ph.D.) u botanici. Programi se razlikuju u fokusu, ali svi studentima pružaju sveobuhvatno obrazovanje iz biljne biologije.

Šta ću studirati tokom diplome botanike?
Tokom botaničkog studijskog programa, studenti će pohađati kurseve iz fiziologije biljaka, ekologije, taksonomije i evolucije. Takođe će dobiti obuku iz terenskog rada i laboratorijskih istraživanja. Studenti mogu imati priliku da učestvuju u stažiranju ili nezavisnim istraživačkim projektima.

Pročitajte više

Filteri

  • Nauka o životu
Polja studija
  • Nauka o životu (0)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije