Read the Official Description

Међународни телематски универзитет УНИНЕТТУНО, основан је декретом од 15. априла 2005. године италијанског министарства образовања, универзитета и истраживања, испоручује академске наслове који имају правну вриједност у Италији, Европи и земљама Медитерана, за први циклус (бацхелор) дипломе, специјалистичке дипломе (мастер), докторске дипломе и магистарске дипломе. У Међународном телематичком универзитету, УНИНЕТТУНО истакнути предавачи важних универзитета широм свијета испоручују курсеве у стварним и виртуелним просторима на интернету на талијанском, арапском, енглеском и француском језику.

Сан који се остварио: са УНИНЕТТУНОМ можете присуствовати вашем универзитету одакле год нисте више без ограничења простора и времена.

Историја

УНИНЕТТУНО узима порекло из модела обуке НЕТТУНО - Нетворк пер л'Университа Овункуе, конзорциј од 43 италијанских и страних универзитета са којим су од 1992. године хиљаде италијанских и страних студената стекле универзитетску дипломе на даљину захваљујући телевизији и интернету. Тренутно многи од ових универзитета стављају у УНИНЕТТУНО располагање физичке објекте као што су лабораторије за обављање истраживачких радова и активности обуке, библиотеке, хале опремљене рачунарима и учионицама, како би организовали сесије испите за ученике. УНИНЕТТУНО има порекло и од међународног успеха пројекта Мед Нет'У (Медитеранска мрежа универзитета), који је финансирала Европска комисија у оквиру ЕУМЕДИС програма, у циљу реализације евро-медитеранског дистанца.

Са Мед Нет'У основана је мрежа од 31 универзитета у 11 земаља евро-медитеранског подручја (Алжир, Египат, Француска, Јордан, Грчка, Италија, Либан, Мароко, Сирија, Тунис и Турска). Развој Мед Нет'У од пројекта до система подржали су владе земаља партнера. Заправо, 29. јануара 2006. године, у оквиру конференције Катанија 3 за реализацију "евро-медитеранског подручја високог образовања и истраживања", 14 министара високог образовања неколико медитеранских земаља, потписале су заједничку декларацију којом су изразили су свој циљ јачања система учења на даљину медитеранских земаља, ширењем резултата остварених кроз Мед Нет'У Пројекат.

Снажност и процес раста УНИНЕТТУНО-а несумњиво представља чињеница да је брзо успио да стекне значајну улогу на међународном нивоу склапањем споразума са земљама Европе, Сједињених Држава, Латинске Америке, Кине, Русије, Грузије и Ирака . Значајни споразуми били су потписани са земљама Медитеранског подручја, посебно са Египтом, Мароком, Сиријем и Тунисом.

Структура мреже

Међународни координацијски центар

Организациона структура УНИНЕТТУНО-а изгледа као "мрежна" структура: Координациони центар и Технолошки центри и производни центри, лоцирани на националним и међународним територијама, међусобно повезани мрежним рачунарским мрежама, као и путем пријеноса и пријема сателитских антена. Тренутно се УНИНЕТТУНО може ослонити на Технолошке Полове који су већ постављени у Италији, као и на објекте и технологије 31 Технолошког Пољака и 9 Производних центара, основаних на универзитетским кампусима и центрима за стручно усавршавање пројекта Мед Нет'У партнера и заснива се у 11 земаља евро-медитеранског подручја.

Технолошки Пољачи

Они су тренинг структуре опремљене новим информацијским и комуникационим технологијама (ИКТ) дислоциране на националним и међународним територијама које ученицима пружају доступне све технологије које им требају да прате курсеве путем режима удаљености, учествују у активностима обуке путем видео конференција и узимају испити.

Производни центри

Они су структуре снабдевене свим потребним опремама за производњу мултимедијалних едукативних садржаја на интернету, доступних на дидактичком порталу, што је први учитељски портал за учење на даљину који је реализован на четири језика (арапски, енглески, француски и талијански).

Факултети

Факултети имају институционалне задатке предвиђене Статутом и промовишу развој истраживачких програма.

Стручни курсеви

Постдипломске студије имају задатак дефинисања Студијског програма, начина за обављање вјежби и испита, оцјену квалитета едукативног материјала који реализују производни центри лоцирани на националним и међународним територијама; координацију активности туторства, оцјену квалитета свих образовних услуга које се пружају помоћу нових технологија.

Како студирати

Постоји посебна област: Дидактички сајбер-простор, где се настава и учење одвијају на пет језика: италијански, арапски, енглески, француски и грчки. Интернетско учење окружења преноси директно на студентски сто: лекције, мултимедијални производи, базе података, вежбе, системи евалуације и самовредновања, онлине туторство, форуми, ћаскање, тематски викис.

Средина за учење

На страници странице постављеног професора и на страници учитеља укључени су окружења за учење где можете пронаћи едукативне материјале који представљају садржај курса:

Видео библиотека

Дигитализовани видео лекције су полазна тачка процеса учења. Свака дигитализована видео лекција је структуирана у неколико проблема и индексирана је како би студенту омогућио да прати читаву видео лекцију или да одабере проблем који жели да проучава више дубине. Сваки предмет је повезан хипертекстуалним и мултимедијалним путем на есеје, књиге, текстове вјежби, виртуелне библиотеке, спискове веб страница (линкови на веб странице повезане са субјектом који су одабрали професори и туторице).

Онлине вежбе

Овај одељак укључује онлине интерактивне вежбе повезане са темама које се третирају на видео лековима.

Виртуелна лабораторија

То је окружење у којем ученик интегрише теорију са праксом кроз процес учења кроз учење.

Наставно особље

Као што је већ предвиђено чл. 15 Статута и како је наведено у општим општим правилима, одобрила је МИУ 16. марта 2013. године, у ПОГЛАВЉУ ИИИ "Дидактика и наставно тијело", чл. 17 "Наставно тело и истраживачи", став 3 и следеће:

"Наставничко особље, наведено у члану 15 Статута, који врши дидактичке и истраживачке функције у складу са моделима испоруке курсева Телематских универзитета путем телематике и сателитских мрежа (интернет, телевизија и видео конференцијски системи) дели се према следеће типологије ":

  • Професори области, који координирају дидактичке активности за сваку предметну област
  • Професори аутора садржаја, који реализују видео часове и дизајн садржаје и материјале који ће бити укључени у средине учења на дидактичком порталу;
  • Тутори који провјеравају напредак у учењу уз помоћ технологија.
Programs taught in:
енглески језик

Ova škola takođe nudi:

Address
Corso Vittorio Emanuele II, 39
00186 Rome, Lazio, Италија