Read the Official Description

Истраживачки универзитет светске класе

Вођени интелектуалном креативношћу и критичким размишљањем од 1479. године, истраживачи и студенти на University of Copenhagen проширили су хоризонте и допринијели помицању свијета напријед. Са својих 5.000 истраживача и 39.000 студената, Универзитет се може похвалити међународним истраживачким и студијским окружењем и високо је рангиран на водећим ранг листама најбољих свјетских универзитета.

Универзитет нуди истраживачима и студентима могућност да развију свој таленат и покрену амбициозне интердисциплинарне иницијативе како би подржале своје јаке академске заједнице. Кроз наставу засновану на истраживању - и укључивањем у истраживање - студенти су оспособљени да одговоре на изазове и потребе друштва.

University of Copenhagen ради на томе да постане једно од најзеленијих подручја кампуса на свијету, остављајући што је могуће мањи утицај на околиш и климу. Универзитет олакшава сарадњу међу организацијама, повезује се са пословном заједницом и помаже студентима да пронађу релевантне програме и пројекте у области одрживости.

Универзитет се такође фокусира на родну равноправност и види разноликост као снагу.

109623_clinic-doctor-health-hospital.jpg

Укратко

University of Copenhagen основан је 1479. године од стране данског краља Кристијана 1, а данас има цца. 39.000 студената и 9.000 запослених - од којих је око 5.000 истраживача - и приходи од 8.6 милијарди ДКК.

Девет Нобелових награда додељено је истраживачима на Универзитету.

Савези

University of Copenhagen је члан два међународна савеза високих универзитета:

  • Међународни савез истраживачких универзитета (ИАРУ)

и

  • Лига европских истраживачких универзитета (ЛЕРУ)

Алумни

Универзитет жели подржати доживотне односе са својим бившим студентима. Ако сте дипломирали на University of Copenhagen , ви сте више него добродошли да се придружите алумни мрежи. Чланство је бесплатно.

Programs taught in:
енглески језик

Ova škola takođe nudi:

Kursevi

University of Copenhagen

Програм Лабвет Еуропе има за циљ да квалификоване ветеринарске лабораторијске животиње квалификује до нивоа који захтева ЕУ директива о заштити животиња које се користе у ... [+]

Онлине образовни програм за надлежног ветеринара у лабораторијским објектима за животиње

Програм Лабвет Еуропе има за циљ да квалификоване ветеринарске лабораторијске животиње квалификује до нивоа који захтева ЕУ директива о заштити животиња које се користе у научне сврхе и наредном документу. То треба посматрати као наставак компетенција стечених из претходних програма ФЕЛАСА категорије Д, али је искључиво посвећен оним хиљадама ветеринара који раде широм света као ветеринарски ветеринарски лабораторији.... [-]

Данска Copenhagen
Otvoren upis
Redovne studije
6 месеци
Online студије
Pročitajte više na srpskom