Pročitajte zvanični opis

Основана 1819. године, ESCP Europe , прву пословну школу на свету, основала је група економских научника и привредника, укључујући познате економисте Јеан-Баптисте Саи и слављеног трговца Витал Роука. Јеан-Баптисте Саи је био заступник економског либерализма и често се придржава концепта предузетништва већ 1800. Витал Роук је посебно познат по томе што је у великој мери допринео изради Комерцијалног законика 1807. године, као и његовој - Размишљање у иновативној педагогији. Стога се може рећи да стварање ESCP Europe представља проналазак концепта "пословне школе".

Кључне чињенице

 • 6 кампова: Берлин, Лондон, Мадрид,
  Паризу, Торину и Варшави
 • 130 академских савеза у Европи и свијету
 • Тројна акредитација: ААЦСБ - ЕКУИС - АМБА
 • Редовно се пласира међу најбоље пословне школе у ​​свету
 • Европско управљање представља глобални европски идентитет школе

Историја

Иако се бренд ESCP Europe еволуирао у скоро 200 година историје, увек је остао лојалан својим прва три слова. Почевши од 1819. године под именом Ецоле Специале де Цоммерце ет д'Индустрие и убрзо након преименованог Ецоле Супериеуре де Цоммерце , развио се у ЕСЦП педесет година касније 1869. године. Након спајања с сестринском школом, Европском школом за менаџмент (ЕАП), у 1999, школа се називала ЕСЦП-ЕАП већ око деценије. На крају, 2009. године назив школе се претворио у ESCP Europe , изричито упућивши на европску баштину и позиционирање.

Међународни аспект ESCP Europe је видљив још од раног узраста. Већ у 1824. години учили су 30% међународних студената са 15 различитих националности, међу њима седам шпанских, пет Бразилаца, пет холандских, четири Немаца и два Американца.

Језично образовање је суштински део његовог првог курикулума који је поред француске граматике укључивао курсеве и на енглеском, њемачком и шпанском језику. Од 1825. године у ESCP Europe предаје укупно десет језика, а студенти су морали да уче најмање три.
Отприлике пола века касније, ESCP Europe је поново био пионир кроз стварање пословне школе у ​​више градова. У циљу одговора на Европски позив школе, кампови у Немачкој и Великој Британији отворени су 1973. године, а следе их Шпанија 1988. године, Италија 2004. и Варшава 2015. године. У контексту све глобалнијег свијета, амбиција ESCP Europe данас је да обучава истински европске менаџере подстичући везу између хуманистичких вредности и образовања менаџмента. ESCP Europe постаје права европска школа отворена за свет.

21ст Центури Хигхлигхтс

 • 2001: Магистарски програм ESCP Europe потврђује Градски универзитет у Лондону који студентима пружа могућност да стекну европски магистар у менаџменту.
 • 2002: ESCP Europe је акредитован од стране Асоцијације за напредне школске пословне школе (ААЦСБ), што га чини једним од првих пословних школа са акредитацијом Трипле Цровн: ААЦСБ, ЕКУИС и АМБА.
 • 2004: основан је пети кампус у Торину, Италија. Ученици магистра у менаџменту могу добити италијанску диплому Лауреа Магистрале, коју је потврдио Универзитет у Торину.
 • 2005: Школа отвара свој камп у Лондону након преласка из Оксфорда. ESCP Europe сада има урбане кампусе у пет главних европских градова: Паризу, Лондону, Берлину, Мадриду и Торину.
 • 2007: Магистар програма менаџмента је признат од стране Универзитета Царлос ИИИ у Мадриду, а студенти могу добити шпански степен Мастер Еуропео ен Администрацион и Диреццион де Емпресас. ESCP Europe је у могућности да додели државну диплому у свакој од својих пет земаља имплантације.
 • 2015: Школа успоставља свој шести европски кампус путем стратешког савеза са Универзитетом Козмински са седиштем у Варшави, једине пословне школе у ​​Централној и Источној Европи са троструком акредитацијом (ААЦСБ, ЕКУИС, АМБА).
 • 2016: Кампус у Паризу се простире на округу Монтпарнассе (лева левица у Паризу), развија активности извршног образовања и подржава развој и развој школе.
 • 2018: Пословна школа ESCP Europe постаје аутономна од Регионалне привредне коморе Париза Иле-де-Франце, која је сада већински власник школе.

Мисија

"Мисија ESCP Europe је да инспирише и едукује сутрашње пословне лидере".

Наше уверење је да ће сутрашњи пословни људи морати да буду међународни, дигитални и интеркултурно ефикасни. Наш приступ образовању и организационој структури одражава ово, уз јаке међународне програме који се испоручују од стране интегрисаног (паневропског) факултета на свим камповима на сваком главном европском тржишту.

Овом мисијом унапређујемо кроз наш јединствени приступ образовању и истраживању међународног менаџмента, који промовише транснационално искуство, сарадњу и учење у оквиру паневропског оквира.

У 2015. години школа је формализирала јединствен приступ и перспективу под акронимом Ц4Б: Културе за (4) бизнис . Ово наставља да води наш рад и сада је уграђено у нови стратешки план за период 2018-2022.

Наша визија

(Шта и где ћемо бити до 2022)

"Године 2022. ЕСЦП Еуропе ће бити препозната широм света као водећа европска пословна школа за међународно усмјерено образовање.
Наша визија имплицира
 • производњу и ширење истраживања светске класе у међународном / компаративном менаџменту, који обликује начин на који организације и лидери размишљају и понашају;
 • производњу културно и дигитално паметних дипломаца опремљених за обликовање и повезивање сутрашњих пословних светова;
 • ангажујући значајно са послом, алумни и владом како би подстакао напредак у пракси међународног управљања и међукултурним односима;
 • искориштавање различитости у свим његовим облицима као извор иновација, снаге и лидерства
Programs taught in:
енглески језик
француски

Ova škola takođe nudi:

Master

ESCP Europe

Извршни магистар у међународном бизнису (ЕМИБ) је онлине програм који обухвата 14 курсева менаџмента и лидерског пројекта завршетка Мастер. Ови курсеви ће вам пружити нео ... [+]

Извршни магистар у међународном бизнису (ЕМИБ) је онлине програм који обухвата 14 курсева менаџмента и лидерског пројекта завршетка Мастер. Ови курсеви ће вам пружити неопходне вештине у многим стратешким областима компаније активне на међународним тржиштима.

ПРИДРУЖИТЕ ЕЛИТУ МЕЂУНАРОДНЕ ТРГОВИНЕ

Методологија 100% онлине изабере језик сваког курса (енглески / француски)ESCP Europe Едуцатион анд Нетворк: Укупно 60 ЕЦТС бодоваНајбољи наставни програми у 6 ESCP Europe кампусаПотпуно фокусиран на учење на радном месту са квалитетним мултимедијалним е-учењемСадржај ХТМЛ5 доступан са приступом преко више уређаја путем рачунара, таблета и паметних телефона... [-]
Шпанија Spain Online
January 2020
Fleksibilno vreme
1 - 2 године
Online студије
Pročitajte više na srpskom
ESCP Europe

Извршни мастер у међународном бизнису (ЕМИБ) је онлине програм који обухвата 14 мастер и мастер програма. Ови ће вас опремити вештинама потребним за многе стратешке облас ... [+]

Постаните дио међународне пословне елите100% Онлине методологија.Диплома ESCP EuropeНајбољи разредни наставни програми у 6 ESCP Europe .Потпуно фокусирана на учење на радном месту са највишим квалитетом е-леарнинг мултимедија.Садржај ХТМЛ5 доступан са приступом са више уређаја путем рачунара, таблета и паметних телефона.

Извршни мастер у међународном бизнису (ЕМИБ) је онлине програм који обухвата 14 мастер и мастер програма. Ови ће вас опремити вештинама потребним за многе стратешке области компаније која се бави међународним тржиштима.... [-]

Шпанија Spain Online
April 2019
Fleksibilno vreme
1 - 2 године
Online студије
Pročitajte više na srpskom

ESCP Europe: European Identity, Global Perspective

Address
c/ Arroyofresno, 1 28035 - Madrid Spain
Madrid, Community of Madrid, Шпанија