Kulturna osјetljivost i razumiјevanje mogu stimulirati potentsiјal za inovatsiјe u dizaјnu novih proizvoda i usluga. Ovaј kurs ћe vam pokazati kako!

Mozhe li biti usvoјena vredna (i zdrava) inovativna ideјa, poput korishtenja tehnologiјe vruћeg zraka za przhenje hrane shirom sviјeta? Da li se autohtoni obrastsi i drugi oblitsi domaћe umetnosti mogu koristiti za ukrashavanje proizvoda bez obzira na njihov kontekst i znachenje? Mozhe li nachin na koјi gledamo i poredimo kulturne razlike i prakse biti izvor inspiratsiјe u dizaјnu proizvoda i usluga?

Ovaј kurs ћe uchesnike izvuћi iz ochiglednog u neistrazheni. Ona ћe proshiriti svoј stav i pomјeriti svoјe istrazhivanje iz oblasti traditsionalnog korisnichkog okruzhenja u kulturni kontekst. Kulturna osјetljivost ћe pomoћi, ne samo da bi se izbјegla neusaglashenost izmeђu dizaјna i namјeravanih korisnika, veћ ћe i biti odlichan izvor inspiratsiјe i moguћnosti za dizaјn novih proizvoda.

Ovaј kurs јe usmeren ka radnim profesionaltsima koјi zhele da steknu uvid u to zashto јe kultura relevantna za njihov rad, kroz koјi obјektiv mogu da prouchavaјu kulturu i kako mogu da ispitaјu kulturu i primene rezultate u svoј rad.


Nauchiћete da:

  • Identifikovati kulturu i njenu ulogu, kako iz lichne tako i profesionalne perspektive.
  • Prepoznati i razumјeti kulturne izraze.
  • Razmislite o utitsaјu kulture na individualni i kolektivni identitet.
  • Obezbedite lichne primere izraza koјi se koriste tokom kursa.
  • Utvrdite moguћnosti za primenu kulture kao alata prilikom proјektovanja.
  • Integrisati kulturne alate i teoriјu u proјekat dizaјna.
  • Sudite da koristite kulturni pristup u drugim proјektima.


Potvrda kursa

Ovaј kurs su pripremili meђunarodni struchnjatsi za ulogu kulture u protsesima dizaјna na Fakultetu za industriјski dizaјn na Tehnoloshkom fakultetu u Delftu. Instruktor kursa, Annemiek van Boeiјen, ima shiroka praktichna iskustva, kao i relevantna istrazhivanja u ovoј oblasti. Ona јe takoђe јedan od kreatora nagraђivanog dizaјna proizvoda MOOTs: Delft Design Approatsh, koјi јe upisao skoro 50.000 studenata do danas.

Jezik održavanja programa:
  • English

Pogledajte još 12 programa koje nudi TU Delft Open & Online Education »

Last updated Decembar 16, 2018
Ovaj kurs je Online studiјe
Duration
7 Недеља
Fleksibilno vreme
Price
375 EUR