Read the Official Description

Онлине образовни програм за надлежног ветеринара у лабораторијским објектима за животиње

Програм Лабвет Еуропе има за циљ да квалификоване ветеринарске лабораторијске животиње квалификује до нивоа који захтева ЕУ директива о заштити животиња које се користе у научне сврхе и наредном документу. То треба посматрати као наставак компетенција стечених из претходних програма ФЕЛАСА категорије Д, али је искључиво посвећен оним хиљадама ветеринара који раде широм света као ветеринарски ветеринарски лабораторији.

Програм је 100% онлине и акредитован је од стране Федерације европских удружења за лабораторијске животиње (ФЕЛАСА). Структуриран је тако да вам нуди знање и вјештине које можете користити у свакодневном раду као именовани ветеринар.

"Наш циљ је да понудимо програм на високом нивоу, високог квалитета и лаког приступа за именоване ветеринаре широм света"

Програмски директор професор Акел Корнеруп

Програм се заснива на настави и ресурсима, сертификацији и заједници Лабвет. Студенти уписани у програм ће након завршетка студија добити цертификат од ФЕЛАСА и добити приступ Европској заједници ЛабВет.

Настава и ресурси

Уписом у онлине програм Лабвет Еуропес добијате приступ релевантним ресурсима и наставним материјалима за именоване ветеринаре. Програм је заснован на он-лине учењу које вам омогућава да имате приступ нашем знању и подучавању гдје год се налазили у свијету и кад год вам то одговара.

Наша онлине платформа и материјал изграђен је на нашем дугогодишњем искуству у развоју онлине учења и користи најновију е-леарнинг и интерактивну технологију. Током модула, наћи ћете релевантне текстове, видео и аудио фајлове на ЛабВет Еуропе е-леарнинг платформи. Поред тога, од вас ће се тражити да учествујете у бројним онлине активностима као што су дискусије и онлине тестирање. Програм се завршава писменим и усменим тестом.

Курсеви

Програм Лабвет Еуропе састоји се од 6 модула и сваки од њих даје јединствену перспективу науци о лабораторијским животињама. Комбиновано они уче учесника да постане вешт ветеринар. 5 модула су:

 1. Модул 1 - Законодавство и ветеринарска комуникација
 2. Модул 2 - Етика, добробит животиња и три РС
 3. Модул 3 А - Брига о животињама, управљање и ветеринарска комуникација
 4. Модул 3 Б - Здравље
 5. Модул 3 Ц - Генетика и узгој
 6. Модул 4 - Анестезија, аналгезија, операција
 7. Модул 5 - Улога ДВ у моделирању људских болести код животиња
 8. Модул 6 - Увод у локалну средину

Сертификација

Постаните ФЕЛАСА акредитовани именовани ветеринар преко Лабвет Еуропе

Програм ЛабВет Еуропе је цертифициран од стране ФЕЛАСА за обуку именованих ветеринара (ФЕЛАСА категорија Д). ФЕЛАСА је европска призната невладина организација која међу низом различитих задатака потврђује институције које желе да обуче особље за експерименте са животињама. ФЕЛАСА акредитација је високо призната у свим земљама чланицама ЕУ и шире.

За ветеринарске лабораторијске животиње који раде у неевропским лабораторијама, цертификација животињских објеката на европском нивоу бит ће значајан дио испуњавања захтјева еуропских компанија, када се ради с тим објектима и из еуропских часописа, када се објављују радови у објектима.

Са цертификатом из програма ЛабВет Еуропе, имате званичну документацију за ваше компетенције и испуњавате европске захтеве према именованим ветеринарима како је наведено у Директиви Европске уније 2010/63 / ЕУ, члан бр. 25:

"Државе чланице ће осигурати да сваки узгајивач, добављач и корисник има одређеног ветеринара са стручним знањем у лабораторијској медицини животиња, или одговарајуће квалифицираног стручњака гдје је то прикладније, задужено за савјетодавне дужности у вези са добробити и третманом животиња

Исходи учења за ЛабВет Еуропе

Надлежности

По завршетку програма полазник је укључен

 • Почетни ниво за именованог ветеринара (ДВ) како је описано у Директиви 2010/63 / ЕУ и 'Радни документ о развоју заједничког оквира за образовање и обуку како би се испунили захтјеви из Директиве' од 19. до 20. фебруара 2014. године.

Претпостављено знање

Након уписа у програм, претпоставља се да студент има квалификације еквивалентне старој ФЕЛАСА категорији Ц или новој функцији ЕУ А / Б / Д.

Знање

По завршетку програма, полазник зна:

 • Различити етички ставови о експериментима на животињама, укључујући принципе Три Рс, као и принципе доброг добробити животиња и науке
 • Принципи лабораторијског сточарства укључујући системе за држање у кавезима, услове околине, обогаћивање, хигијену и здравље и сигурност на раду
 • Кључне биолошке карактеристике релевантних врста и њихов значај за његу и употребу
 • Принципи за моделирање људских болести код животиња, укључујући методе за пројектовање процедура и пројеката, за стварање и употребу генетски измењених животиња и за експерименталну операцију.

Вештине

По завршетку програма, приправник може:

 • Пронађите потребне изворе информација за обављање задатака ДВ
 • Убијте релевантне животиње са највећим поштовањем и научним резултатима и добробити животиња
 • Учинити рутинске посете животињама, анализу штете и користи, здравствени надзор, стратегије за биосигурност и избијање болести, анестезију и ублажавање болова и повезати их са научним резултатима и добробити у експериментима на животињама
 • Примијенити међународне смјернице за номенклатуру о генетским варијантама лабораторијских животиња
 • Сажети статутарне дужности и професионалне захтјеве ДВ у односу на интеракцију особља, тијело за добробит животиња, употребу лијекова, увоз и извоз, и транспорт лабораторијских животиња, кориштење генетски измијењених животиња и проведбу три Рс
 • Објаснити важност доброг здравља и добробити животиња, као и потребу за културом бриге и добром науком

Пријем

Можете се пријавити за приступ ЛабВет Еуропе или ЛабВет Еуропе, укључујући и курс АБД.

Процес пријављивања

Попуните пријавни образац потребном документацијом.

Ми ћемо обрадити вашу пријаву како бисмо били сигурни да испуњавате критеријуме за пријем.

Ако испуњавате критеријуме за пријаву, добићете писмо о пријему и фактуру.

Када примимо вашу уплату имат ћете приступ платформи за учење.

Пријавите се да постанете учесник ЛабВет Еуропе за 3.500 €.

Пријавите се за Лабвет Еуропе укључујући Сертификат за функцију АБД за 5000 €.

Program taught in:
енглески језик
Last updated February 12, 2019
Ovaj kurs je Online студије
Start Date
Open Enrollment
Duration
6 Месеци
Redovne studije
Price
3,500 EUR
Пријавите се да постанете учесник ЛабВет Еуропе за 3.500 €. Пријавите се за комплетан курс Поднесите захтев за Лабвет Еуропе укључујући и сертификацију за функцију АБД за 5000 евра.
By locations
By date
Start Date
Open Enrollment
Application deadline

Open Enrollment

Location
Application deadline
End Date