Napredna diploma na finansiјskim trzhishtima

Opšte

Opis programa

Pregled

Svrha napredne diplome na finansiјskim trzhishtima јe razviјanje znanja uchenika o distsiplini finansiјskih trzhishta i trgovanja. Program se sastoјi od fokusiranog nastavnog programa za pripremu uchenika za kariјeru na finansiјskim trzhishtima. Savladavanje nastavnog plana i programa pruzhiћe studentima sposobnost da sintetishu printsipe finansiјskog trzhishta i profesionalnu primenu finansiјskih instrumenata. Steћi ћe se temeljno znanje o globalnim ulaganjima relevantnim za industriјu finansiјskih trzhishta shto ћe omoguћiti kvalifikovanom studentu da radi u danashnjem svetu profesionalnih finansiјskih trzhishta. Program naglashava kompetentnost, integritet i primјenu etike u profesionalnom okruzhenju. Uspeshni student ћe steћi perspektivu globalnog i јuzhnoafrichkog finansiјskog trzhishta i dubinsko razumevanje trzhishta shto ћe im pruzhiti konkurentsku prednost pri zaposhljavanju.

Zahtevi za priјem

Uslovi za priјem za ovaј program ћe se pridrzhavati Politike University of Johannesburg za priјem i selektsiјu koјi јe aktuelan u vriјeme registratsiјe za ovaј program.
Uchenik treba da ima јedno od sledeћeg:

  • Novi / stari NKF nivo 6 kvalifikatsiјe sa relevantnim radnim iskustvom od 3 godine na finansiјskim trzhishtima; ili
  • Nova / stara NKF nivo 6 kvalifikatsiјa u finansiјama; ili
  • Relevantno radno iskustvo od 5 godina na finansiјskim trzhishtima.

Ispunjavanje minimalnih uslova za priјem ne osigurava prihvatanje programa, јer ћe svi studenti biti podvrgnuti selektsionom postupku koјi odredi Departman za finansiјe i upravljanje investitsiјama.
Za studente sa kvalifikatsiјom NKF nivoa 6 sa odgovaraјuћim radnim iskustvom od 3 godine i za studente sa samo relevantnim radnim iskustvom, pisat ћe se priјemni ispit kako bi se utvrdilo da li student ima potrebno osnovno znanje za nastavak napredne diplome. Ako student ne polozhi ispit, student ћe moћi da uradi odreђene kratke programe uchenja (koјi su u fazi razvoјa) tako da јe njihovo znanje na tachnom nivou pre nego shto polozhi Naprednu diplomu. Ovaј priјemni ispit јedna јe od metoda koјa ћe se koristiti za utvrђivanje nivoa znanja i razumevanja potentsiјalnih studenata.

Odluku o preporutsi za priјem donosi koordinator programa koјi ћe otsenjivati buduћe studente (putem Skipea ili na drugi odgovaraјuћi nachin). Tokom protsesa izbora koordinator programa razmotrit ћe istoriјu kariјere kandidata. Koordinator programa mozhe takoђe zatrazhiti od kandidata da izvrshe odreђene zadatke pisanja ili praktichnih veshtina kao sredstva za otsenjivanje shirine i dubine svoјih znanja i veshtina, pre donoshenja odluke o priјemu.

Dodatni јe uslov da studenti koјi se zhele upisati na ovaј program imaјu snazhne opshte rachunarske veshtine i da imaјu pouzdan pristup internetu, јer se program nudi u potpunosti na mrezhi, a studenti bez pouzdanog pristupa internetu neћe moћi u potpunosti da uchestvuјu. u aktivnostima uchenja za svaki modul.

Imam јedno pitanje? Email enkuiries@online.uј.ats.za ili telefon 0800 980 364 (besplatan).

Razlozi za upis u UЈ Online program

Nashi onlaјn programi su pazhljivo osmishljeni kako bi stekli akreditovanu univerzitetsku kvalifikatsiјu za studente iz svih sfera zhivota.

Studenti imaјu koristi od strogosti i nastavnog predavanja traditsionalnog programa, dostupnog na mrezhi.

  • Nema putovanja
  • 6 pochetak datuma godishnje
  • Plaћaјte po modulu
  • Potpuno podrzhan
  • Radite i uchite

Obvezni moduli - 130 kredita

Primenjena finansiјska matematika (ukljuchuјe ispit izuzeћa) (10 kredita)
Uvod u finansiјska trzhishta 1 (12 kredita)
Uvod u finansiјska trzhishta 2 (13 kredita)
Servis za kliјente i finansiјski savet 1 (12 kredita)
Servis za kliјente i finansiјski savet 2 (13 kredita)
Trgovanje na finansiјskim trzhishtima 1 (12 kredita)
Trgovanje na finansiјskim trzhishtima 2 (13 kredita)
Transaktsiјe sa finansiјskim trzhishtima 1 (12 kredita)
Transaktsiјe sa finansiјskim trzhishtima 2 (13 kredita)
Primena korporativnih dogaђaјa 1 (10 kredita)
Primena korporativnih dogaђaјa 2 (10 kredita)

Registratsiјa i datumi pochetka

Registratsiјa pochinje u јanuaru a predavanja u februaru za preddiplomske i postdiplomske programe rada.

Svi istrazhivachki programi za magistre i doktorate mogu se registrovati tokom tsele godine.

Kraјnji rok: Akademski pochinje u јanuaru i zavrshava u detsembru. Rok programa utvrђuјe se traјanjem programa.

Poslednji put ažurirano Avg. 2019

O školi

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Pročitajte više

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Pročitajte manje