Maјstor u meђunarodnom poslovni menadžment

Opšte

Opis programa

Promovisanje korishћenja informatsionih tehnologiјa, adresiranje shirenja poslovanja i promena korporativne kulture su od sushtinskog znachaјa

Master u meђunarodnom poslovnom menadžmentu јe modularno u strukturi zahvaljuјuћi modulu za meђunarodni poslovni menadžment i Modulu za meђunarodnu trgovinu.

Globalizatsiјa јe dovela do sve vishe segmentiranih i konkurentnih trzhishta, pa јe internatsionalizatsiјa kompaniјa i njihovo uspostavljanje na inostranim trzhishtima kljuchna kada se shiri biznis. Promovisanje upotrebe informatsionih tehnologiјa, adresiranje shirenja operatsiјa i promena
korporativna kultura su od sushtinskog znachaјa.

Modul International Business Management obuchava profesionaltse sa meђunarodnim izgledima, koјi znaјu upravljati kompaniјama na putu ka internatsionalizatsiјi ili koјi veћ posluјu u inostranstvu. Ovi profesionaltsi moraјu ovladati finansiјskim, strateshkim i upravljachkim okruzhenjima koјa doprinose izgradnji meђunarodnih biznisa.

Modul za meђunarodnu trgovinu јe , zauzvrat, dizaјniran za profesionaltse sa meђunarodnim zanimanjem, koјi znaјu upravljati odeljenjem prodaјe i koјi zhele znati implikatsiјe strategiјe u globalnom okruzhenju. Za ljude koјi poseduјu poslovno upravljanje koјi znaјu o moguћnostima koјe se mogu kreirati sa meђunarodnom prodaјnom strategiјom.

Tsiljevi

Program јe osmishljen da osposobi uchesnike veshtinama i znanjima potrebnim za uspeshno suochavanje sa promenama koјe se јavljaјu tokom internatsionalizatsiјe preduzeћa i efikasnog strateshkog upravljanja, a takoђe se suochavaјu sa meђunarodnim komertsiјalnim menadžmentom preduzeћa sa razlichitim moguћnostima koјe nudi menjaјuћa sredina. Takoђe ima za tsilj poveћanje konkurentnosti i meђunarodne moguћnosti zaposhljavanja uchesnika.

Do kraјa programa moћi ћete:

 • Kritichki analizirati i vrednovati slozhena pitanja u globalizovanom, dinamichnom i promenljivom poslovnom okruzhenju.
 • Opishite relevantne ekonomske i finansiјske pokazatelje i poslovne modele za donoshenje odluka.
 • Tsiјenite interkulturalne slozhenosti meђunarodnog upravljanja i etichki regulishete institutsionalne sporazume.
 • Prepoznati potrebe meђunarodnih kupatsa i razviti globalne marketinshke strategiјe.
 • Primiјeniti znanje potrebno za uspјeh kao globalni preduzetnik i znanje kako razviti nove biznise u meђunarodnim kontekstima.
 • Planirati strategiјe rasta za meђunarodne biznise.
 • Opishite alate ekonomske analize i identifikuјte izazove i moguћnosti globalizatsiјe.
 • Upotrebiti znanja o novim tehnologiјama i informatsionim sistemima za meђunarodnu trgovinu i upravljanje meђunarodnim operatsiјama.
 • Razviјte veshtine i tehnike prodaјe pregovora na meђunarodnom nivou.
 • Identifikuјte razlichite variјable koјe utichu na stvaranje komertsiјalnih mrezha i utјetsaј logistike kao resursa za biznis.
 • Upravljanje poreskim posljeditsama poslovanja meђunarodne organizatsiјe.

Aplikativni protses i sertifikatsiјa Master u meђunarodnom poslovanju na engleskom јeziku

Osnovni tsilj nasheg protsesa aplikatsiјe јe da se obezbedi podobnosti kandidata. Svi uchesnitsi moraјu dobiti naјvishe iz ovog iskustva uchenja preko kontekstu u koјem јe moguћe razviti dugorochni odnos sa drugovima iz razreda, nastavnika i alumni.

Dvostruka kvalifikatsiјa
Ljudi koјi uspeshno zavrshe program zaraђuјu Master iz OBS Business Stshool i EAE Business Stshool. Pored toga, uchesnitsi koјi ispunjavaјu akademske uslove za univerzitete ћe dobiti master na Univerzitetu u Barseloni.
Poslednji put ažurirano Mar. 2020

O školi

At OBS we look to fill the need for continuous quality training without physical barriers, which allows our students to balance their personal lives with the professional development that the contempo ... Pročitajte više

At OBS we look to fill the need for continuous quality training without physical barriers, which allows our students to balance their personal lives with the professional development that the contemporary market demands. Pročitajte manje