Isporuka na digitalnom nivou: Uspeshno sprovoђenje kursa proјekata digitalne transformatsiјe (DOD.5)

Opšte

Opis programa

Poshto organizatsiјa izgleda da iskoristi moguћnosti digitalnih tehnologiјa i postane takozvano digitalno preduzeћe, pobeda se ne odreђuјe toliko uspeshnom primenom tehnologiјe, koliko vazhnim promenama u organizatsiјi. To ћe ukljuchivati preispitivanje protsesa, uvoђenje novih nachina rada, voђenje podataka zasnovanih na donoshenju odluka, fokusiranje na iskustvo zaposlenika, ponovno usklaђivanje odgovornosti, izmenu modela finansiranja i uvoђenje relevantniјih merila. Takoђe mozhe trazhiti da se bavi tehnichkim dugom koјi se nagomilao zbog zaostavljenih sistema. Mozhda ћe naјtezha od svih promena biti menjanje razmishljanja i korporativne kulture.

Tsilj ovog programa јe da vam pomogne u planiranju, podeshavanju i pokretanju vashe initsiјative za digitalnu transformatsiјu na nachine koјi poveћavaјu verovatnoћu ochekivanih poslovnih rezultata.

Ko treba da prisustvuјe programu?

Program јe dizaјniran za one rukovodiotse koјi vode initsiјative za digitalnu transformatsiјu. Takoђe ћe se svideti svima koјi su sponzori ili odgovorni za implementatsiјu tehnoloshkih proјekata.

Kljuchne prednosti

 • Stјetsanje јasnog razumevanja shta јe potrebno za uspeh u digitalnoј transformatsiјi.
 • Alati i tehnike uchenja koјi omoguћavaјu ostvarenje ochekivanih rezultata.
 • Primјena ovih alata i tehnika na stvarne proјekte.

135438_photo-1454165804606-c3d57bc86b40.jpg

Kljuchne teme

 • Definisanje gradivnih blokova digitalnog preduzeћa.
 • Odabir pravog operativnog modela.
 • Razumevanje kako digitalne investitsiјe stvaraјu stvarnu poslovnu vrednost.
 • Identifikatsiјa naјboljeg Pathway za postizanje vashih digitalnih ambitsiјa.
 • Suochavanje sa nasleђenim sistemima i tehnichkim dugom.
 • Mapiranje digitalne transformatsiјe.
 • Prepoznavanje i prevazilazhenje prepreka.
 • Analiza zainteresovanih strana i izrada strategiјa.
 • Definisanje metrika i ponovno dodeljivanje odgovornosti.
 • Izrada chvrstih i realnih poslovnih sluchaјeva.
 • Dizaјn initsiјativa za prilagoђavanje razlichitih vrsta digitalnih investitsiјa.
 • Preispitivanje uloge IT odeljenja.

Fakultet

Јoe Peppard (programski direktor) јe gostuјuћi profesor na ESMT-u Berlin i glavni istrazhivach, Tsentar za istrazhivanje informatsionih sistema na MIT Sloan Stshool of Management. Pored toga, vanredni јe profesor na Univerzitetu Јuzhna Australiјa.

Svoјom referentnom distsiplinom u informatsionim sistemima, Јoe istrazhuјe, predaјe i savetuјe se u domenu IT voђstva, digitalne strategiјe i inovatsiјa, izvoђenja programa digitalne transformatsiјe i uloge, strukture i moguћnosti IT јedinitse u savremenoј organizatsiјe. U industriјi koјa pokreћe strah, neizvesnost i sumnje i gde јe hiper previshe uobichaјen, on nastoјi da pomogne poslovnim i IT voђama da shvate sve to i krene odgovaraјuћom rutom kroz sve slozheniјi peјzazh. Njegovo istrazhivanje fokusira se na savremena pitanja i izazove sa koјima se menadžeri susreћu u okruzhenju ubrzavanja tehnoloshkih promena.

Nalazi iz njegovih studiјa obјavljeni su u vodeћim chasopisima kao shto su Evropski chasopis za informatsione sisteme, MIS Kuarterli Eketsutive, MIT Sloan Management Reviev i harvard Business Reviev. Vanredni јe urednik Meђunarodnog chasopisa o IT / Poslovnom usklaђivanju i upravljanju i chlan urednishtva Evropskog chasopisa za upravljanje, Chasopisa za strateshke informatsione sisteme i MIS Kuarterli Eketsutive-a.

U svom savјetovanju, Јoe јe blisko suraђivao sa visokim rukovodiotsima i chlanovima odbora velikih, slozhenih organizatsiјa, kako u јavnom tako i u privatnom sektoru, savјetuјuћi ih o IT i pitanjima vezanim za strategiјu, koristeћi informatsiјe i o tome kako otkljuchati poslovnu vriјednost iz njihove IT investitsiјe. Takoђe saraђuјe sa broјnim tehnoloshkim kompaniјama pomazhuћi im u njihovim strategiјama, pozitsioniranju na trzhishtu i rastu.

Poslednji put ažurirano May 2020

O školi

ESMT Berlin was founded by 25 leading global companies and institutions. The international business school offers a full-time MBA, an executive MBA, a part-time blended MBA, an executive MBA/MPA, a ma ... Pročitajte više

ESMT Berlin was founded by 25 leading global companies and institutions. The international business school offers a full-time MBA, an executive MBA, a part-time blended MBA, an executive MBA/MPA, a master’s in management, as well as open programs for individuals and customized executive education programs. Pročitajte manje